Home

notaris weggemans logo

Wij respecteren de anderhalve meter en werken daarom met een volmacht indien anders veel mensen tegelijk aanwezig moeten zijn.
Dit geldt bijvoorbeeld voor de verkoper bij een eigendomsoverdracht van een woning.

Wij passen ons beleid aan volgens de richtlijnen van het RIVM en zullen op advies van de Rijksoverheid deze maatregelen zolang dit noodzakelijk geacht wordt hanteren. 

We zijn uiteraard per telefoon en e-mail normaal bereikbaar.

Wij danken u voor uw begrip.
mr J.W. Weggemans en mr R.T. de Vries


Notariaat Westerwolde is een middelgroot notariskantoor, gevestigd in de gemeente Westerwolde (nieuw gevormd op 1 januari 2018). In deze gemeente hebben wij twee vestigingen; een kantoor in het landelijk gelegen Wedde, bekend door het zorgproject “Wedde dat het lukt?” (PDF), vlakbij de plaats Winschoten, en een kantoor in de plaats Ter Apel, het grootste dorp in de gemeente, gelegen in het uiterste zuidoosten van de Nederlandse provincie Groningen, vlakbij de plaats Emmen.

Elk kantoor biedt een volledige dienstverlening aan. Beide vestigingen hanteren dezelfde openingstijden.

Het notariskantoor, diep geworteld in het grensgebied van Nederland en Duitsland, kent een rijke geschiedenis. In haar oorsprong richt het kantoor zich op de algemene ‘klassieke’ notariële praktijk, maar het heeft zich in de loop der jaren steeds meer gespecialiseerd in de afwikkeling van nalatenschappen en de onroerend goed praktijk in al haar facetten. Daarnaast kent het kantoor een ondernemingspraktijk.

Veertien mensen staan klaar om u bij al uw zaken en vragen te helpen en van dienst te zijn. Ons team bestaat uit twee notarissen (te weten mr J.W. Weggemans en mr R.T. de Vries), een kandidaat-notaris (te weten mr F.A. de Boer); vier (aankomend-)notarisklerken en zeven notarieel medewerkers.

Een persoonlijke en rechtstreekse benadering is de basis voor onze dienstverlening. Korte lijnen naar de juiste adviseur zorgen voor bereikbaarheid en duidelijkheid voor onze cliënten.

Onze aanpak leidt tot praktische oplossingen bij ingewikkelde kwesties, onze kleinschaligheid biedt flexibiliteit bij spoedeisendheid.

Onze tarieven zijn zeer scherp en hebben geleid tot een klantenkring die onze gemeente en provincie ver te buiten gaat.

Wij denken in alle opzichten graag met u mee. Als het voor u bijvoorbeeld om gezondheidsredenen moeilijk is om naar ons kantoor te komen, dan kunnen wij naar u toekomen. Belt u gerust met ons en vraag naar de mogelijkheden.

Een speerpunt van Notariaat Westerwolde is vanaf het begin een heldere en duidelijke uitleg van de inhoud van de door ons kantoor opgestelde akten en verdere dossierstukken, samen met de ruime adviesmogelijkheden, welke ondermeer tot uiting komen in een kosteloze en altijd vrijblijvende eerste afspraak, ongeacht de tijdsduur daarvan.

Notaris De Vries heeft de protocollen overgenomen van de oud-notarissen mr J.P.S. Mikx en mr F.A. de Boer.

geen kopzorgen aan de hoofdweg

 

 

Route naar kantoor in Wedde

Route naar kantoor in Ter Apel

 

 

blok row 1 offerte

blok row 2 estate planning

 

 

blok row 6 oprichtingbv

blok row 2 familierecht

 

 

blok row 4 beklemrecht

blok row 2 ondernemingsrecht

 

 

blok row 5a belasting
blok row 5b nalatenschap

blok row 2 onroerendgoed

blok row 2 leeg